Høyhastighetskurs – dette må du ha fra juni 2023

Visste du at du fra og med 1. juni 2023 må ha høyhastighetsbevis for å kunne føre båt eller vannscooter som kan oppnå en fart på 50 knop eller høyere? Per nå er det ganske nøyaktig seks uker igjen til kravet trer i kraft, og likevel er det tusenvis av nordmenn som enda ikke har gjennomført kurset og dermed ikke sitter med et gyldig bevis når båtsesongen nå nærmer seg med stormskritt. Les alt du trenger å vite om høyhastighetskurset og meld deg på nederst på siden.

Krav om høyhastighetsbevis for båter over 50 knop

Dersom du skal føre båt eller vannscooter under 24 meter som kan oppnå hastigheter på 50 knop eller mer, må du fra 1. juni 2023 ha et høyhastighetsbevis fra godkjent tilbyder. Selv om du kanskje har et båtførerbevis fra før av, vil dette være et tilleggskrav.

Usikker på om fartøyet du skal kjøre går over 50 knop? Sjøfartsdirektoratet har på sine nettsider en liste over fartøy som går over 50 knop, sånn at du kan sjekke i forkant om du må ha bevis for å føre båten eller ikke.

Hovedmålet for kurset er å redusere ulykker gjennom økt kunnskap og bedre holdninger. Tanken er å gi kursdeltakere evnen til å vurdere risiko og farer ved båtkjøring i høy hastighet, fremfor opplæring i kjøreteknikk.

For å få beviset må du ha bestått kurset, oppfylt kravet om å føre båtførerbevispliktig fritidsbåt og være over 18 år.

Veien til høyhastighetsbeviset

Kurset består av en teoretisk del og en praktisk del. Den praktiske delen skiller mellom båt og vannscooter for å reflektere de store forskjellene mellom disse fartøyene som derfor krever ulik opplæring.

Steg 1: Teorikurs

Det første steget i ferden mot høyhastighetsbevis er et teorikurs. Dette er satt opp som et nettkurs, noe som lar deg gjennomføre i eget tempo. Nettkurset avsluttes med en prøve som må bestås før man kan avlegge den praktiske delen av kurset.

Steg 2: Praktiske kurs

Etter å ha fullført den teoretiske delen er du klar for å sette teori i praksis. Det foregår enten i båt eller vannscooter, avhengig av hva du ønsker sertifikat på. Om du ønsker bevis for begge deler må du gjennomføre praktiske kurs for både vannscooter og båt, men trenger kun ett teorikurs.

For våre praktiske kurs tilbyr vi disse tre pakkene:

  • Praktisk del med båt (5.590,–)
  • Praktisk del med vannscooter (4.590,–)
  • Praktisk del med båt og vannscooter (10.180,–)

Kom i gang med høyhastighetskurs

Ønsker du høyhastighetsbeviset kan du komme i gang med kurs hos Wave Kompetanse nå, og ha beviset klart til juni 2023. Hos oss får du et lærerikt kurs som gir deg nødvendig kunnskap for å kunne bli en trygg og sikker båtfører i høy hastighet.

Meld deg på høyhastighetskurs