Bølgebloggen

Når en er ute på sjøen med ulike fartøy, er det en mengde kunnskap som er viktig å ha for å bevare både sikkerheten og trivselen på sjøen. På bølgebloggen får du tips og nyttig informasjon om hva det er viktig å vite når skal ut på sjøen.

Juni

Alkohol og båtføring – en dårlig kombinasjon

Det er ingen hemmelighet at man ikke skal kjøre bil i alkoholpåvirket tilstand, og det samme gjelder når man fører båt. Det er fristende for mange å nyte noe godt i glasset når man er ute med båten på en varm sommerdag. Men selv om sjøen er mer åpen enn bilveien, uten fotgjengere og kjøretøy kjørende side om side og etter hverandre, er det viktig å følge reglene for promillegrense for å bevare både egen og andres sikkerhet.

Les mer

6 tips for sikre og morsomme båtturer i solen

Ferie, sol, noe kaldt å drikke og lange dager på sjøen – høres det ut som noe som står på din agenda i sommer? Selvfølgelig, det er ingenting som er bedre enn nettopp det. Med flere fritidsbåter på sjøen enn noen gang, kommer det heller ikke i år til å bli noe mindre båtturer enn før, og som vi gleder oss! Her er våre 6 tips til både sikre og morsomme båtturen i sommer.

Les mer

Skal du ha med barna ut på sjøen? – Slik forbereder du deg

Det nærmer seg sommer og høytid for sjøsetting av båtene. Det har aldri før vært flere nordmenn med fritidsbåt, og på andre året i en global pandemi vil sjøglade barnefamilier bruke ukesvis på havet hjemme i Norge, også denne sommeren. Det er viktig å ta forholdsregler om bord - spesielt dersom du skal til sjøs med barna dine. Små barn i båt vil alltid kreve ekstra sikkerhet, men båt og barn trenger ikke være annet enn en super kombinasjon så lenge du er godt forberedt!

Les mer