Personvern

På denne siden kan du justere personvernsinnstillingene dine. Lenger ned på siden kan du lese mer om hvordan vi håndterer ditt personvern, og hvilken data vi lagrer. Du kan også velge å skru av informasjonskapsler, eller be oss om å slette all data vi har lagret om deg.

Innstillinger for informasjonskapsler

En informasjonskapsel (cookie) er en type lokal lagring, lagret som en liten tekstverdi på din enhet (PC, mobiltelefon eller nettbrett). Vi bruker informasjonskapsler for å samle inn informasjon om hvordan nettsiden vår blir brukt, og denne informasjonen blir senere brukt i analyse.

Her kan du velge om du ønsker at informasjonskapsler skal bli lagret på din enhet eller ikke:

Hvilken data lagrer vi om deg, og hvorfor?

Personopplysninger er data og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og ip-adresse, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak dataene.

Når du melder deg på et kurs trenger vi litt informasjon om deg for å knytte påmeldingen til deg. Du blir derfor bedt om å oppgi navn, e-postadresse, telefonnummer og adresse når du melder deg på et kurs. Du kan ikke være påmeldt et kurs uten at vi lagrer denne informasjonen om deg, og behandlingsgrunnlaget for dataen er derfor «nødvendig for avtale». E-post og telefon blir benyttet for å kommunisere informasjon om kurset til deg. Dersom et kurs mot formodning skulle bli avlyst, sender vi deg SMS med forslag til nye kurs som forhåpentligvis kan passe for deg. Dersom du ikke lenger ønsker å motta disse SMSene, kan du når som helst besvare en SMS med STOPP. All kommunikasjon med deg skjer i henhold til markedsføringsloven.

Vi bruker også Google Analytics, Facebook Pixel, Hotjar og Google Optimize for å samle inn data som blir brukt til statistikk. Dataen blir brukt for å analysere markedstrender, og for å forbedre og videreutvikle nettsiden vår. Statistikk om brukere og trafikk brukes vanligvis i aggregert form, slik at ikke statistikken inneholder noen form for informasjon som kan knyttes direkte til deg som en identifisert person. IP-adresser og lokasjondata benyttes til å lage statistikk basert på geografiske kriterier. Denne dataen blir samlet inn ved hjelp av informasjonskapsler. Lenger opp på siden kan du selv bestemme om du godtar bruk av informasjonskapsler eller ikke. Hvis du ikke godtar informasjonskapsler vil ikke denne dataen bli samlet inn. Siden formålet med dette er statistikk og analyse, er behandlingsgrunnlaget for dataen «interesseavveining».

Vi gir aldri dataen din videre til en tredjepart.

Slett data

Når du melder deg på et kurs hos oss, lagrer vi påmeldingsinformasjonen din i våre systemer. Etter at du har gjennomført kurset du er påmeldt og du har gjort opp for deg, kan du be oss om å slette all data vi har lagret om deg ved å fylle ut skjemaet under.

I henhold til GDPR har du en rett til å bli glemt, det vil si at du kan kreve sletting av egne personopplysninger. Du kan ikke kreve at opplysninger slettes dersom det fortsatt er nødvendig å ta vare på opplysningene for å oppnå formålet med behandlingen. Det vil si at du ikke kan kreve at data som er lagret i forbindelse med en kurspåmelding slettes før du har gjennomført og betalt for kurset. For å ha oversikt om våre kunder har bestått båtførerprøven eller ikke, vil data knyttet til din påmelding og gjennomføring av båtførerprøve ikke bli slettet automatisk. Send inn en henvendelse i skjemaet under dersom du ønsker at all data om deg skal slettes.

Under kan du fylle inn din informasjon dersom du ønsker at vi skal slette all data vi har lagret om deg. Hvis du ikke har noen utestående kurspåmelding eller betaling, vil all data knyttet til deg bli slettet. Forespørselen om å bli slettet vil også bli slettet i løpet av 3 måneder.