Veien til båtførerbeviset – slik er prosessen

Har du planer om å realisere båtdrømmen neste sesong, men du mangler båtførerbevis, kan det være lurt å benytte tiden før båtsesongen til å ta båtførerprøven. Veien til båtførerbeviset trenger ikke være lang og komplisert – båtførerkurset hos oss i Wave Kompetansen er satt opp som intensivkurs, som vil si at du kan ta både kurs og båtførerprøven på samme dag.

Steg 1: Delta på båtførerkurs – fysisk eller digitalt

Det første steget i veien til båtførerprøven er å tilegne seg viktig og nyttig kunnskap du må ha på sjøen. Vi tilbyr kurs både med fysisk oppmøte og digitalt via webinar, og har kurs både på dagtid og kveldstid, slik at du som er opptatt med andre ting på dagen har mulighet til å delta på kvelden, og motsatt. Uansett når og hvordan du ønsker å delta, så tar kurset deg gjennom hele pensumet som er utarbeidet av Sjøfartsdirektoratet, sånn at du får god kunnskap og innsikt i godt sjømannskap. Vårt båtførerkurs kommer med beståttforsikring, som vil si at om du skulle være uheldig å stryke på båtførerprøven, får du nytt kurs gratis helt frem til du består.

Mer informasjon om båtførerkurset

Steg 2: Gjennomføring av båtførerprøven

Når du føler deg klar til å ta båtførerprøven, registrerer du deg enkelt hos båtførerregisteret.no og betaler eksamensavgiften som er 792 kr. Prøven består av totalt 50 spørsmål som skal besvares innen 60 minutter, der du trenger 80% riktig for å bestå. Resultatet får du med en gang du har avsluttet prøven.

Du kan velge om du ønsker å gjennomføre prøven ved fysisk oppmøte eller hjemmefra. Tar du prøven hjemme, er testen videoovervåket hos Båtregisteret.

Mer informasjon om båtførerprøven

Start veien til båtførerbeviset med kurs hos Wave Kompetanse

Ved å ta båtførerprøven får du en generell innføring i navigasjon, lærer om bruk av lanterner, nødsignal og sjøens trafikkregler, samt en innføring i sjømannskap, bruk av båt og håndtering av nødsituasjoner. I 2010 ble det obligatorisk for alle som er født etter 1979 som skal føre båt lengre enn 8 meter eller med en større motor enn 25 hk å ta båtførerprøven.

Meld deg på fysisk båtførerkurs Meld deg på digitalt båtførerkurs