Vi støtter Helene Næss og Marie Rønningen fra landslaget i seiling

Vi i Wave Kompetanse er stolte sponsorer og bidragsyter for de dyktige seilerne Helene Næss og Marie Rønningen fra det norske landslaget. Vi heier på jentene, og er glade for å kunne støtte dem på veien mot OL i Tokyo neste år.

Veien mot medalje i OL i 2020

Helene og Marie er seilere på det norske landslaget og satser nå mot medalje i OL i Tokyo 2020. Begge jentene er fra Nøtterøy og har derfor vokst opp ved sjøen. Båtliv og seiling ble en naturlig del av oppveksten deres, og etterhvert utviklet hobbyen seg til å bli en seriøs sport. Jentene begynte å seile sammen i 2013 og har siden da seilt på fulltid. Nå ønsker de å satse stort sammen, og vi gleder oss til å følge dem på veien.

Seilingen bidrar til mestring og opplevelse av naturkreftene

Jentene forteller at det å være på landslaget i seiling innebærer mye trening, både på sjøen og i styrkerommet. De får reise verden rundt på forskjellige regattaer og er alltid på utkikk etter de beste seileforholdene. Når det er vinter og for kaldt til å seile hjemme i Norge, tilbringer de gjerne mye tid i Brasil og New Zealand, noe de beskriver som to av verdens beste steder å seile. Jentene forteller også at det beste med å drive med en utendørsidrett som seiling, er følelsen av å mestre forskjellige forhold og kjenne på naturkreftene. Samtidig som de synes at konkurranseaspektet er veldig gøy.

Helene Næss og Marie Rønningen fra det norske landslaget i seiling

Wave Kompetanse som en sterk bidragsyter for landslagsjentene

Med Wave Kompetanse på laget, ble Helene og Marie Europamestere i 2018. Landslagsjentene forteller at Wave Kompetanse som sponsor, vil være en stor bidragsyter på veien deres mot medalje i Tokyo neste år. De forteller at gjennom støtten de får fra oss, har de mulighet til å tilrettelegge og gjennomføre det de mener er det beste opplegget mot OL. Vi takker jentene for gode ord, og ønsker dem lykke til mens vi heier dem frem mot OL-medalje.

Ønsker du å seile som jentene på landslaget eller kjøre større motorbåter bortover sjøen, er det viktig å ha kunnskaper om blant annet sjømerker, sjøkart og lanterneføring. For å være godt forberedt til båtførerprøven, kan du ta båtførerkurs hos oss i Wave Kompetanse.

Meld deg på båtførerkurs